NYHET

Tross verdens høyeste vaksinasjonsgrad er smitten tilbake på Seychellene
Tross verdens høyeste vaksinasjonsgrad er smitten tilbake på Seychellene

Verdens mest vaksinerte samfunn går inn i ny nedstenging

Seychellene har satset på den kinesiske vaksinen Sinopharm, men opplever nå likevel en ny smittebølge etter at landet ble gjenåpnet for turister.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes ingen land i verden som har vaksinert en større andel av egen befolkning enn den lille øystaten Seychellene. Av den lille øyas 96 000 innbyggere har oppunder 70 prosent allerede mottatt en vaksinedose mot Covid-19.Men til tross for at Seychellene er det landet som har kommet lengst i sitt vaksinasjonsprogram, går landet nå inn i en ny periode med strenge smitteverntiltak. I går besluttet landets myndigheter å stenge utdanningsinstitusjoner, butikker, barer og kulturarrangementer i tre uker for å slå ned en ny smittebølge på øya.

Ifølge Seychelles News Agency er det for øyeblikket 1068 aktive smittetilfeller i landet hvorav rundt 65 prosent av tilfellene er oppdaget hos den delen av befolkningen som ikke har blitt vaksinert, eller kun mottatt en vaksinedose. De resterende 35 prosentene er oppdaget hos personer som har mottatt to vaksinedoser og er fullvaksinerte.

Omtrent 60 prosent av de som er vaksinert har mottatt den kinesiske vaksinen Sinopharm, de resterende har fått AstraZeneca.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her