Fargerikt voteringssirkus

Det er bemerkelsesverdig at både Hareide og Grøvan går inn for å votere på en måte som ikke er fordelaktig for deres syn.

Publisert Sist oppdatert

Rødt, blått eller gult? Det er spørsmålet på alles lepper før stemmene telles på KrFs ekstraordinære landsmøte fredag 2. november. Partiet som mange har sett på som både grått og traurig, fremstår nå som det mest fargerike – og dypest splittede – av partifellesskapene. Partilederen avslører i innspurten av denne besynderlige prosessen også enkelte machiavelliske trekk over bekymrede øyebryn.

Etter at alle fylkesårsmøtene har sagt sitt og valgt landsmøtedelegater, er stillingen fortsatt åpen. Om enn ikke helt åpen. Vi leser stadig mer om at konflikten nå konsentreres mer og mer om voteringsmåten på landsmøtekvelden. Og det er ingen tvil om at nøkkelen kan ligge i måten det blir stemt på. En tabelloversikt kan være nyttig for bedre å forstå situasjonen og voteringenes betydning for utfallet. Det er ingen overraskelse at Hareide fortsetter kampen for sitt syn, selv om det kanskje bidrar til å gjøre konflikten i partiet enda dypere og mer intens. Han kan fortsatt få flertall for å gå i regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Rangering av alternativene

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her