NYHET

Veronika var en av de to første kvinnene fra Odessa som slapp inn i den ukrainske hæren i 2017. For litt over et år siden ble hun alvorlig skadet av en landmine.

Militærsykehuset i Odessa drives med hjelp fra frivillige

Åtte frivillige jobber på skift ved militærsykehuset i Odessa. De oppmuntrer skadede soldater, fungerer som sykepleiere og skaffer medisiner og utstyr.

Publisert

De lave bygningene på området til militærsykehuset i Odessa er grå og firkantede. De hadde minnet om byggeklossene som ble solgt som «riktig leketøy» på 1970-tallet, om det ikke var for at de ikke er av tre, men av sovjetisk betong.

Frem til 2014 var de fleste pasientene pensjonerte militære. I dag er det et sted for å behandle soldater med krigsskader fra fronten i øst, og der leger og sykepleiere får opplæring av kolleger som allerede har vært i krigssonen.

Andrej Tantsurov viser meg inn i et bitte lite rom som er fylt til randen av pappkartonger, trelitersdunker med vann samt vannkokere, teposer, pappkrus og alt annet som hører til på et pauserom. På veggene henger flagg med hilsener på ukrainsk og russisk fra takknemlige soldater. Der inne sitter Lena. Både Andrej og Lena har jobbet frivillig her siden 2014.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS