NYHET

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og statsminister Denys Sjmyhal i møte med statsministrene i Polen, Tsjekkia og Slovenia.

Oppdateringer fra krigen i Ukraina 30. mars

24. februar startet Russland en fullskala invasjon av Ukraina. I denne saken finner du utvalgte nyheter fra de siste 24 timene.

Publisert

1. Etter forhandlingsrunden i Istanbul har russiske myndigheter annonsert at de vil redusere sitt militære fotavtrykk rundt Kyiv. Fra russisk hold er dette presentert som en gest for å bedre forhandlingsklima, men tilbaketrekningen sammenfaller også med at russiske styrker i dette området har lidd store tap og allerede var i ferd med å bli drevet tilbake av ukrainske styrker. Uavhengig av årsaken til at Russland nå reduserer aktiviteten rundt Kyiv ser det første slaget om byen nå ut til å være vunnet av Ukraina.

2. USAs utenriksminister uttrykker tvil om hvorvidt Russlands deltagelse i fredsforhandlingene innebærer et reelt ønske om å få til en avtale.

3. Til tross for Russlands uttalelse om å ville trappe ned kampene rundt Kyiv ser de så langt ikke ut til å forlate området, men er i stedet i gang med å bygge defensive posisjoner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS