KOMMENTAR

Forestillingen Raskolnikov på Det Norske Teatret fikk hele seks av nominasjonene til Heddaprisen. På bildet er skuespillerne Preben Hodneland og Emil Johnsen.

Hvite teaternominasjoner

Heddapris-juryen er i utakt med samfunnet, men er i det minste ærlige om grunnen.

Publisert Sist oppdatert

Kritikken mot årets Heddapris-jury har vært nådeløs etter at nominasjonene ble offentliggjort i forrige uke: Det viste seg at juryen kun hadde funnet plass til hvite scenekunstnere blant de 35 nominerte.

Blant kritikerne er jurymedlem og kunstnerisk leder for Nordic Black Theatre, Cliff Moustache, som sier til Klassekampen at juryen nå må komme seg ut av komfortsonen – og begynne å tenke annerledes om hvordan de nominerer. Moustache får støtte fra blant annet teaterviter Deise Nunes, som påpeker at når Heddaprisen er den eneste skuespillerprisen i Norge, bør de lete etter kvalitet i alle deler av feltet.

Juryens svar på kritikken bør få enhver som har fulgt norsk kulturdebatt de siste årene til å sperre øynene opp. Talsperson Jan H. Landro sier det ville vært «helt feil om de som skal kåre den beste scenekunsten hvert år, skulle lete etter kandidater i ulike grupper for å skape større mangfold».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS