NYHET

Vi kan nå fremstille kjøtt syntetisk. Er det en løsning på mange av landbrukets problemer?

Fremtidskjøttet

Vi kan fremstille kjøtt syntetisk. Er det løsningen på mange av landbrukets problemer?

Publisert Sist oppdatert

Allerede i 2008 arrangerte NTNU-professor Stig W. Omholt verdens første konferanse om syntetisk kjøtt, såkalt in vitro eller ex vivo kjøtt.

– Min primære motivasjon handlet om å redusere menneskets klimaavtrykk, sier han.

Og siden da har det begynt å balle på seg: Ikke bare i Norge, men i hele verden – kjøttfrie burgere er for eksempel blitt en greie. Det er mange aktører som jobber på spreng for å produsere syntetisk kjøtt som konkurrerer med konvensjonell kjøttproduksjon. Samtidig er man ganske langt unna å revolusjonere kjøttindustrien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS