– Det er ikke gjennom tigging man bekjemper fattigdom, men sosialpolitiske virkemidler, sier Mazyar Keshvari.

Stortinget må anmelde Keshvari

Aftenposten avslører at Oslo Frps leder har fått utbetalt 290.000 kroner for reiser han ikke kan dokumentere har funnet sted.

Publisert Sist oppdatert

I ettermiddag har Aftenposten avslørt av stortingsrepresentant og leder for Oslo Fremskrittsparti Mazyar Keshvari har levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner i tidsrommet november 2016 til 2018. For en stor del kan avisen dokumentere at Keshvari var andre steder enn han har oppgitt i reiseregningene, og for en annen stor del kan de som Keshvari hevder å ha besøkt ikke huske noe slikt besøk.

Selv sier han via sin advokat Arve Lønnum:

«Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått».

Dette må regnes som en innrømmelse av de faktiske forhold. Keshvari sier at han vil gjøre opp for seg ved å tilbakebetale. Det er ikke nok. Systematisk svindel over et lengre tidsrom må politianmeldes.

Til sammenligning ble 1048 personer anmeldt av NAV for trygdesvindel i 2017. Det gjennomsnittlige beløpet var på 170.000 kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS