Politikk testet i praksis

Forsøket som viste at en ny vurdering ikke førte til mindre sykefravær, bør bli en modell for absolutt all politikkutvikling fra nå av.

Publisert

Vi som liker å trykke i oss fett, salt og sukker på McDonald’s i lunsjpausene, skal i det minste ikke ha på oss at vi spiser hva som helst.

Det vi får servert, er nemlig langt fra noen tilfeldig sammensetning av de nevnte ingrediensene. Før et nytt produkt blir satt på menyen hos dette flaggskipet for vestlig sivilisasjon, er det blitt testet, endret og flikket på i flere omganger. Etter at noen ved hovedkontoret i Illinois har kommet opp med idéen, blir produktet grundig undersøkt og tilpasset i sterile omgivelser av menn og kvinner i hvite frakker. Deretter lar man potensielle kunder i fokusgrupper få prøvesmake. Til sist blir produktet testet ut på publikum i noen utvalgte restauranter eller regioner.

En nyvinning som vil kunne forbedre den eksisterende menyen, blir altså ikke lansert bare fordi det høyres ut som en god idé. Den blir først testet ut i praksis slik at man er sikker på at den slår an.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her