SPALTIST

Et stort antall av de virkelig gode bloggene og podcastene bedriver en aktiv versjon av det som ofte kalles bothsidesism. Altså det å kjefte i begge politiske retninger, skriver Espen Goffeng. Joe Rogans podcast er verdens mest populære, med omtrent 11 millioner lyttere per episode.

Den nye kampen om media

Den uregjerlige og ofte utskjelte massen av uavhengige medier er håpet for å knekke polariseringen av informasjon i Vesten.

Publisert Sist oppdatert

Gi meg litt å gå på nå mens jeg bygger en tese uten forskningsmessig grunnlag. Hadde jeg skrevet en bok om dette temaet, skulle jeg klart å klarne grensene og spisse kantene. Men det gjør jeg ikke. Så her blir det litt fuzzy linjer og litt tåkete generaliseringer. Her kommer forsøket:

I den polariserte anglosfæren har det dukket opp en ny stor, stygg ulv. En ny huggestabbe. Dette er uavhengige medier og meningsbærere som oftest opererer utenfor den vanlige redaktørstyrte modellen. De gis skylden for mye rart. En av disse tingene er polarisering. Denne ulvens nærvær har ført til en ny kamp som raser omtrent like hardt som den klassiske mellom venstre og høyre: den mellom det etablerte og det uregjerlige.

Så her kommer en tese om den nye mediakampen som blir formulert altfor sjeldent: det er faktisk nettopp den uregjerlige massen av uavhengige medier som er håpet for å knekke polariseringen av informasjon i Vesten. Av de virkelig gode bloggene og podcastene er det nemlig et stort antall som bedriver en aktiv versjon av det som ofte kalles bothsidesism. Altså det å kjefte i begge politiske retninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS