– Slik raserer man kloden

– Alle økonomistudenter over hele verden har de samme lærebøkene og trykkes gjennom den samme trakten, sier Ebba Boye i Rethinking Economics, som arrangerer sin første konferanse i helgen.

Publisert

I helgen arrangerer organisasjonen Rethinking Economics sin første konferanse i Norge. Bak konferansen står Ebba Boye, som flere ganger har kritisert Økonomisk institutt (ØI) ved Universitetet i Oslo og ment at studiet er for snevert og for lite virkelighetsnært.

Noe av bakgrunnen for organisasjonen og konferansen er Roman Linneberg Eliassens bok Hysj, vi regner, som Manifest ga ut i 2015. Med boken blusset det opp en debatt om statusen i samfunnsøkonomifaget. Etter et tiår med finanskrise og en strøm av gjeldskriser var det ikke vanskelig å forstå at det ble stilt spørsmålstegn ved verdien av faget. Det som kan være vanskeligere å forstå, er hva Boye og Rethinking Economics ønsker å oppnå.

Vil ha et mangfold av modeller

– Ebba Boye, hva er målet til Rethinking Economics?

– Rethinking Economics skal gjøre noe med ensrettingen i økonomifaget. Hovedpoenget er at det eksisterer et mangfold av teorier. Da er det synd at de store universitetene underviser et så smalt utvalg. Studentene burde lære langt flere teorier og modeller, og om man underviste i flere teorier, ville det være mye lettere å gjøre kritiske vurderinger av faget, svarer Boye.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS