NYHET

Fra sitt studio på Fornebu inviterer Wolfgang Wee gjester for timeslange samtaler. Han sier han selv ikke bryr seg om lyttertall, men inviterer gjester på bakgrunn av hva han selv er interessert i å lære mer om.

En podcast av og for Wolfgang

INTERVJU: Wolfgang Wee bekymrer seg like lite for kjønnsbalansen blant intervjuobjektene, som for lyttertallene. Hudfarge og kjønn kunne jeg ikke brydd meg mindre om, sier mannen bak Wolfgang Wee Uncut, podcaster som kan vare i flere timer.

Publisert Sist oppdatert

Til daglig jobber han i NRK. Han er også artist. På fritiden driver Wee podcasten Wolfgang Wee Uncut. Men der de fleste podcaster har en fast tidsramme, består Wees podcaster av samtaler som ikke klokkes. Å sette tidsrammer for en samtale, faller seg ikke naturlig, mener han. En samtalen slutter når den slutter. Noen ganger tar det tre til fire timer.

Bare fem til ti prosent av lytterne hører ferdig en slik maraton, men så var det heller ikke lytterne Wee begynte å lage podcaster for. Hovedsaken var han ville bli litt smartere selv.

– Jeg ville snakke med de som er best på det de driver med og dette er essensen i podcasten. Drivkraften er at jeg selv lærer nye ting. Det er et selvrealiseringsprosjekt. Jeg har aldri laget produktet for dem som hører på, men for meg selv, sier Wee og peker på at det gir han muligheten til å møte mange spennende mennesker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS