SPALTIST

Kampen mot uverdigheten

Høyre-politikere som ønsker seg en «bedre» debatt om velferdsstatens størrelse og innretning, burde ha andre ting å bekymre seg for enn Unge Høyres bildebruk.

Publisert Sist oppdatert

De senere årene synes den norske offentligheten å dreie stadig mer rundt spørsmål om hvordan ulike temaer kan og bør diskuteres, og hvilke holdninger og motiver noen kan tenkes å ha, enn faktisk å diskutere disse temaene. Den siste uken har mange vært opptatt av hvilken form en diskusjon om sykelønnsordningen i hvert fall ikke bør ha dersom vi skulle ha diskutert denne ordningen. Det er bare til å undres over at noen ikke forstår hvor viktig og spennende politikk kan være.

Bakgrunnen for den siste runden med meta-debatt om sykelønn er en facebook-post fra Unge Høyre. Ungdomspartiet har hatt landsmøte, og går, som de har gjort lenge, inn for å kutte i sykelønnen. Nå illustrerte de dette budskapet med et bilde av en person som sitter med beina på bordet og ser på Netflix. Unge Høyre slettet nærmest umiddelbart posten. Men mange mente åpenbart at her hadde ungdommene tabbet seg ut så ettertrykkelig, at en real runde med latterliggjøring og irettesettelser var på sin plass.

Tusen likes for å ta avstand

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her