TV 2 beste spåmann

TV 2s meningsmålinger traff som vanlig best, men kanalen bør se nærmere på prognosemodellen sin. NRK og Valgdirektoratet traff best da valglokalene stengte.

Publisert Sist oppdatert

Ved valgene i 2009, 2013 og 2015 har jeg tippet resultatet for alle partier, og truffet ganske godt. Når jeg denne gangen har bommet mer, er det bare rimelig at jeg også kvitterer ut resultatet og ikke forbigår det i stillhet.

Tidligere har et gjennomsnitt av målingene truffet bedre enn det instituttet som kom nærmest. I år er dette ikke tilfellet. Som tidligere er TNS for TV 2 mest treffsikker, men i år var de også litt bedre enn gjennomsnittet hos pollofpolls, som bommet med 5,5 prosentpoeng, mens TNS bommet med 4,8 prosentpoeng.

Det er også verdt å merke seg at målingen 6. september, ikke de tre senere målingene, var den mest treffsikre. Det kan være tilfeldig, men det er ikke uvanlig at det ikke er de aller siste målingene som treffer best, uten at jeg har noen god forklaring på det. Det er riktignok slik at målinger tatt opp på lørdag gjerne avviker mer – noe pollofpolls pekte på i forkant.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS