NYHET

En tilhenger av president Donald Trump ble lørdag skutt og drept av en mann som utga seg for å være sikkerhetsvakt. Gjerningsmannen viste seg å være svært kritisk til Trump. Bildet er tatt fra en annen demonstrasjon enn den som er omtalt i saken.

Trump-supporter skutt og drept av mann som utga seg for å være sikkerhetsvakt

Den svært Trump-kritiske drapsmannen var på stedet som sikkerhetsvakt for en lokal nyhetskanal. Kanalen sier de ikke visste at han var bevæpnet og manglet løyve.

Publisert

Denver i den amerikanske delstaten Colorado ble lørdag åstedet for et drap da demonstranter for og mot president Donald Trump samlet seg i byen. Det Trump-vennlige arrangementet «Patriot Rally» ble møtt av motdemonstranter fra blant annet Black Lives Matter-bevegelsen og den ytterliggående gruppen Antifa.

En video på Twitter viser en konfrontasjon mellom flere Trump-tilhengere og en aktivist iført en «Black Guns Matter»-t-skjorte. BLM-aktivisten er tydelig forbannet og utfordrer en av Trump-tilhengerne utstyrt med mace (en form for tåregass/pepperspray) til å bruke den på ham. Trump-tilhengeren med tåregassen beveger seg etter hvert ut av bildet noen sekunder før man hører et skudd og ser mannen falle i bakken. Et bilde tatt av The Denver Post viser mannen spraye mot gjerningsmannen som sikter på ham med pistol like før skuddet kom.

Offeret er identifisert som Lee Keltner, mens drapsmannens navn er Matthew Dolloff.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS