NYHET

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General, World Health Organisation (WHO) speaks at a press conference regarding the Ebola Virus Disease outbreak in the Democratic Republic of Congo at the UN Office in Geneva, Palais des Nations. UN Photo / Elma Okic

WHO: – Muligheten for en laboratorielekkasje er utilstrekkelig undersøkt

WHOs generelsekretær Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus åpner for en egen granskning av muligheten for at et laboratorieuhell forårsaket pandemien.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse i dag la WHOs generelsekretær Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus sammen med Peter Ben Embarek fram rapporten fra WHOs granskning av virusopphavet i Kina.

I rapporten som er utarbeidet i samarbeid mellom WHO og Kina skrives det blant annet at man anser muligheten for at et laboratorieuhell som årsaken til pandemien som «ekstremt usannsynlig».

Det er imidlertid kun en side i den 120 sider lange rapporten som er viet til å belyse hvorvidt viruset er lekket fra et av Wuhans mange viruslaboratorier – der det er skrevet noen linjer for og mot hypotesen.

pressekonferansen uttalte WHOs generalsekretær derfor at han anså rapporten som utilstrekkelig på dette punktet: «Granskningsgruppen har besøkt flere laboratorier i Wuhan, og vurdert muligheten for viruset ble overført til mennesker som følge av et uhell i laboratorium. Likevel mener jeg at undersøkelsen av denne muligheten ikke har vært grundig nok. Flere data og nye studier må til for å komme frem til en mer robust konklusjon», uttalte Tedros Adhanom Ghebreyesus.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS