KOMMENTAR

Abid Raja vil straffeforfølge foreldre som gjennomfører «behandlingslignende» samtaler med sine barn om seksualitet og kjønnsidentitet .
Abid Raja vil straffeforfølge foreldre som gjennomfører «behandlingslignende» samtaler med sine barn om seksualitet og kjønnsidentitet .

Forbudet mot konverteringsterapi trår farlig nær grunnleggende menneskerettigheter

Det er lett å skjønne hva man vil til livs når man vil forby forsøk på å endre folks legning eller kjønnsidentitet. Men høringsnotatet viser hvorfor slike forbud er dypt problematiske.

Publisert Sist oppdatert

I går sendte Kulturdepartementet forslaget om å lovregulere og forby såkalt konverteringsterapi på offentlig høring. Forslaget har allerede blitt møtt med kritikk for å ikke være vidtrekkende nok, med henvisning til at det kun vil gjelde for konverteringsterapi rettet mot barn.

Det er lett å forstå hva man vil ramme: Alt for mange har opplevd utilbørlig press om ikke å leve ut den de er. Altfor mange homofile og transkjønnede har vokst opp med dårlig selvbilde, psykiske problemer og suicidalitet. Det er lett å forstå ønsket om å gjøre noe.

Men det største problemet med Regjeringens forslag er ikke at forslaget ikke er vidtrekkende nok. Omfanget av forslaget er lang bedre oppsummert av forslagsstiller Abid Raja på Dagsrevyen i dag da han siterte lovavdelingen i Justisdepartementet på at «hvis vi går lengre, kommer vi i strid med menneskerettighetene».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS