Partiet uten saker

Arbeiderpartiet har ikke lenger klart sakseierskap på noe område, mens Høyre har fått økt tillit på områder der partiet tidligere sto svakt.

Publisert Sist oppdatert

Hva var det egentlig AP gikk til valg på? Kommentariatet har vært ganske samstemt om at partiets valgstrategi brøt sammen da økonomien tok seg opp og arbeidsledigheten falt. Selv har jeg skrevet  om at Arbeiderpartiet og Høyre konkurrerer om å være det mest styringsdyktige eller kompetente partiet, og da er det viktig hvilken retning landet, og særlig økonomien synes å bevege seg. Et budskap om at det er tid for et skifte har større gjennomslag når befolkningen oppfatter at det går dårlig, enn når folket synes det går bra – eller greit.

Men det er ikke bare arbeid og sysselsetting som kan avgjøre valg. Det gjelder også å ha tillit i andre viktige spørsmål, såkalt sakseierskap. Nye data fra Velgerundersøkelsen 2017 er sluppet i dag. Minerva har allerede skrevet om at innvandring denne gangen skåret høyest i spørsmålet om hvilke saker velgerne syntes er viktigst.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her