NYHET

Amerikanske myndigheter publiserer opplysninger som peker mot kinesisk laboratorium som pandemiens utgangspunkt

USA hevder å sitte på opplysninger om at flere ansatte ved Wuhans Virologiske Institutt ble syke med en sykdom som minner om Covid-19 høsten 2019 og at forskerne ved laboratoriet har tilbakeholdt informasjon om egen virusforskning.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske utenriksdepartementet publiserte i går et faktaark med opplysninger egnet for å underbygge hypotesen om at koronapandemien startet som et laboratorieuhell ved Wuhans Virologiske Institutt (WIV).

I faktaarket er det tre forhold amerikanerne mener peker i denne retningen, herunder sykdom hos laboratoriearbeidere, tilbakeholdelse av informasjon om forskningen som er gjort på koronavirus i Wuhan og at det er foregått hemmelige militære aktiviteter på viruslaben i Wuhan.

Sykdom blant de laboratoriearbeidere

Om sykdom blant laboratoriearbeiderne skrives det at «den amerikanske regjeringen har grunn til å tro at flere forskere i WIV ble syke høsten 2019, før det første identifiserte tilfellet av utbruddet, med symptomer som var i samsvar med både COVID-19 og vanlige sesongmessige sykdommer. Dette reiser spørsmål om troverdigheten til WIV seniorforsker Shi Zhenglis offentlige påstand om at det var "null infeksjon" blant WIVs ansatte og studenter av SARS-CoV-2 eller SARS-relaterte virus».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS